O Valdorf pedagogiji u emisiji "Sve Boje Života"

Štampa
PDF

emisija

Prilog pogledajte ovde

Klett_Logo_Rahmen-3Izdavačka kuća Klett je već godinama prisutna na našem tržištu sa izuzetno kvalitetnim udžbenicima i nastavnim sredstvima za osnovnu i srednju školu, a od nedavno su dostupni i programi za predškolstvo.

Opširnije...

Holističko obrazovanje je termin koji se odomaćio u našem jeziku. On podrazumeva pristup obrazovanju koji se zasniva na obraćanju celovitom biću deteta, svim njegovim aspektima - fizičkom, emocionalnom, intelektualnom, socijalnom, duhovnom...

Jedan od veoma uspešnih modela holističkog obrazovanja je Valdorf pedagogija. Roditelji u velikom broju zemalja širom sveta već decenijama imaju priliku da svoju decu šalju u Valdorf vrtiće i škole, a od septembra će i Beogradu postojati Valdorf vrtić. 

Na sledećim linkovima su video snimci sa Adria Media TV kanala, o holističkom obrazovanju i Valdorf pedagogiji.

Intervju sa Žanom Borisavljević, članicom Koordinacionog tima za podršku Valdorf pedagogiji u Srbiji

intervju_zana

Intervju sa Sanvilom Domić, Valdorf vaspitačicom u beogradskom Valdorf vrtiću

intervju_sanvilapesme_za_decu_i_odrasle_2

 

Predstavljamo vam novu zbriku pesama naše saradnice i omiljene autorke, Vesne Belčević. 

Ove pesme su namenjene deci i nama odraslima koji čuvamo dete u sebi.

Nadamo se da če vas inspirisati i dotaći one delove bića na koje često, u svojim užurbanim ritmovima, zaboravimo.

Zbirku možete preuzeti OVDE.

Leo_je_procvetao_kasnijeDo nas je nedavno došla jedna prezentacija koja nam se veoma  svidela i za koju mislimo da se savršeno uklapa u temu meseca za april. Pretpostavljamo da je neko skenirao strane knjige i dodao tekst na srpskom. Ko god da je to uradio, zahvalni smo!

Priča o tigriću koji ne ume da radi ono što se od njega očekuje onda kada se očekuje, ali koji, kada bude pravo vreme za njega, uspe da ovlada svim veštinama u kojima se nije snalazio. Poruka za sve nas je da budemo strpljivi sa sobom i sa drugima, a najviše sa decom. I nadasve - da se ne poredimo sa drugima! Svako ima svoje vreme u kojem postiže svoje uspehe!

Priču o Leu možete preuzeti OVDE.

S obzirom da je tema meseca ZAHVALNOST, preveli smo tekst video spota "Dobar dan" u kojem benediktanski sveštenik Dejvid Stendal Rast govori o važnosti negovanja osećaja zahvalnosti i postavili smo titl tako da možete da uživate u rečima, slikama i muzici. Nadamo se ćete biti inspirisani!

david_stendal_rast

OVDE možete pogledati video spot

septembar_2012I ove godine smo za vas pripremili mesečni kalendar za 10 meseci školske godine, sa inspirativnim citatima i ilustracijama. Nadamo se da će vam ulepšavati dane, nedelje i mesece do juna 2013.

Kalendar možete preuzeti OVDE.

Tabelarni_kalendar

Školska 2012/2013. godina ubrzo kreće. U nastavku možete pogledati tabelarne kalendare.

Opširnije...

prvaci1

Polazak deteta je važan korak ne samo za dete, već za celu porodicu.

To je početak jednog dela života u kojem se uči na razne načine, o raznim stvarima... proces kroz koji sazrevaju i deca i roditelji.

Nadamo se da će prezentacija koju je pripremila naša saradnica, Danijela Milaković, biti od koristi sadašnjim i budućim roditeljima, vaspitačima i učiteljima.

Preuzmite prezentaciju OVDE.

Kroz naš rad sa nastavnicima i vaspitačima na seminarima, primetili smo da učesnici posebno dobro reaguju na tekstove Vesne Belčević, člana našeg tima čije pesme koristimo kada predstavljamo sadržaje posebno namenjene razvijanju emocionalne pismenosti i doticanju duhovnog aspekta bića deteta i odraslog čoveka. Zato smo doneli odluku da prikupimo Vesnine pesme u nekoliko „sveski“ i postavimo ih na sajt da bi i oni koji ne pohađaju naše seminare imali priliku da dođu do njih.

pesme_za_decu_i_odrasle

U nastavku je tekst sa pesmama iz prve sveske, a na dnu strane je link na kojem možete preuzeti ovu svesku u pdf formatu.

Opširnije...

2012 

Preuzmite kalendar za 2012. godinu.

Opširnije...